De Vierlander

De Eindhovense wijk Fellenoord transformeert van een werk- en passeergebied naar een levendige stadsboulevard waar je graag verblijft. De huidige bebouwing maakt plaats voor een hoogwaardige stedelijke ontwikkeling.

‘De plek waar nu vooral wordt gewerkt en die je gebruikt om doorheen te gaan, wordt een plek waar je graag verblijft’

Innovatief wonen
De Vierlander is een plek voor innovatief wonen, werken en ontspanning. Alle stedelijke voorzieningen, waaronder het op het loopafstand gelegen station Eindhoven Centraal, liggen in de directe nabijheid.
Bij de ontwikkeling van De Vierlander leggen we sociaal-maatschappelijke en economische verbindingen. Zo zoeken we samen met andere partijen aansluiting bij het culturele karakter van het naastgelegen CKE. Hetzelfde geldt voor het toekomstige internationale karakter van Fellenoord.

Van jong tot oud
De Vierlander zal het nieuwe thuis worden van hoogopgeleide jongeren, expats en internationals. Maar ook senioren en stadsveteranen die graag midden in het centrum, dicht bij het hoogwaardig OV knooppunt Eindhoven Centraal willen wonen, zullen zich er thuisvoelen. Voor al deze bewoners faciliteren we gerichte voorzieningen zoals een semi-openbare groene buitenruimte.

Ontwikkeling Zuidas
Eindhoven bouwt de komende jaren vele woningen om te voorzien in de woonbehoefte. De gemeente heeft deze plek in Knooppunt XL bestempeld tot het gebied waar deze ontwikkeling gestalte moet krijgen. In de nieuwe Zuidas heeft de fietser voorrang, auto’s worden zoveel mogelijk geweerd. Fellenoord krijgt daartoe een nieuw profiel.